Info
x
info

» Toate forumurile » Generalitati »

Ce carti se mai citesc in prezent?

Intra in contul tau
 Username:  Password:
am uitat parola | nu am cont
Activitate | Top

Cauta job

ejobs

allyssa
1 mesaj
Oras: Oradea
Postat pe: 14 Iunie 2008, ora 16:04

Sunt curioasa ce carti se mai citesc in zilele noastre. Eu citesc acum Funky Business, o carte despre cariera, scrisa de 2 oameni exceptionali. Apropo, va recomand si voua sa o cititi. Puteti participa la un concurs organizat de un site de joburi, si castigati cartea aceasta si alte carti interesante zic eu, cel putin dupa titlu. http://www.yourjobs.ro/index.php?act=articole&send=272

Raporteaza abuz de limbaj
Alina Blaga Marketing Manager Public Euroconsulting - Agentie de resurse umane si consultanta in marketing
homereg
11 mesaje
Oras: Reghin
Postat pe: 25 August 2008, ora 13:02

mda , e interesanta Funky ..., dar eu zic ca citita acum , dupa 11 ani de la aparitie este cam depasita....dar are citeva idei!!!
- chiar si la virsta mea , am citit , mai mult de curiozitate , HOT SEX de Tracey Cox.... cred ca ar trebui citita de toata lumea , barbati si femei deopotriva
- la fel si Arta conversatiei de Sam Horn

HMO

1 mesaj
Postat pe: 30 August 2008, ora 10:10

...depinde la ce gen de carti te referi....din cate am observat te-ai axat pe genul de carte de consum....credeam ca te referi la literatura...atunci iti puteam recomanda ceva...

homereg
11 mesaje
Oras: Reghin
Postat pe: 31 August 2008, ora 22:06

era un subiect de discutii !!...nu sunt chiar carti de consum !!!
ci mai degraba tematice , pe domenii...dar nu vad ce te a impiedicat recomandarea !??...am zis doar ce am citit in ultima perioada

HMO
cocoevident11
4 mesaje
Oras: Tulcea
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 11:57

pai...eu spre exemplu am primit de ziua mea o carte cam ciudata..se numeste romanul romanesc pervers..deci nush ..dar mie mi se pare f excentric...e chiar pervers..nush cum a putut fi scris..va recomand sa-l rasfoiti sa vedeti si voi despre ce e vb..

nicoleta tanase

1 mesaj
Postat pe: 7 Septembrie 2008, ora 13:45

Eu va recomand Lupul de Stepa de Herman Hesse...E o carte in care m-am regasit din toate punctele de vedere...daca aveti ocazia sa o cititi..sa nu ezitati..
toata cele bune

roxana1984ro
3 mesaje
Oras: Sibiu
Postat pe: 8 Septembrie 2008, ora 14:06

de citit, lattley, nu am mai citit decat necesarul pt faculatate, documentare master : , dar acum vreo 2 ani cand inca aveam timp liber :) citeam carti istorice, capa si spada .... tot ceea ce mi se parea interesant , ex jane eyre, charlotte bronte;la rascruce de vanturi, emily bronte; quo vadis , Henryk Sienkiewicz , misterele parisului , eugen sue ; michael zevaco fausta etc. In general am citit carti vechi .

Popa Roxana
eneeliza
4 mesaje
Postat pe: 8 Septembrie 2008, ora 15:10

Ultima carte citita pe care o recomand tuturor celor care au rabdare sa citeasca romane de mare intindere si care sunt atrasi de spatiul oriental este Ma numesc Rosu, scrisa de Orhan Pamuk.E o combinatie perfecta intre roman politist si un fel de istorie a miniaturistilor.Citind-o am avut aceeasi senzatie pe care mi-au dat-o romanele Agathei Christie pe de o parte si Rushdie, pe de alta parte.

1 mesaj
Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 09:09

Eu as compara cartea lui Pamuk "Ma numesc rosu" cu cartea "In numele trandafirului". Este un roman cu mai multe nivele de perceptie. Primul iti indica un roman politist din timpul Imperiului Otoman in atmosfera exotica orientala, a doua iti sugereaza diferentele dintre lumea orientala si cea occidentala a acelor timpuri si convulsile sociale ce se nasc din acest fapt, ultimul nivel la care cred ca s-a referit Pamuk este tocmai trimiterea catre lumea Turciei moderne impartita intre influentele occidentale si cele vechi orientale ce intr-un fel formeaza Turcvia moderna si ii ofera farmec... dar din alt punct de vedere o fac imprevizibila si intr-o continua cautare a identitatii.Oricare dintre "nivele" vi se pare atractiva, merita sa cititi cartea!

eneeliza
4 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 12:00

Da, e buna comparatia cu "Numele trandafirului" din punctul de vedere al nivelelor multiple de intelegere.Asemanarea se opreste aici, insa ambii scriitori reusesc in egala masura sa incante,se informeze si sa incite.
Un alt roman foarte interesant de citit, ceva mai dur insa, pentru ca te ancoreaza in realitate fara sa iti dea nici o aura de mit sau de istorie invaluita in culori este Fantoma lui Anil, scrisa de Ondaatje,acelasi scriitor care a scris Pacientul englez.Pe cat de mult m-a plictisit Pacientul, pe atat de tulburator ma gasit subiectul si stilul de abordare din Fantoma.Fantoma lui Anil este un roman despre razboiul civil din Sri Lanka, insa dincolo de ororile razboiului studiaza sensibilitatea si fragilitatea umanitatii.Nu e o carte pe care sa o citesti cu placere in timp ce faci plaja,insa merita citita.

alinutaalbinutza
19 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 18:49

Intr-adevăr, "Numele trandafirului" a lui Umberto Eco este o carte ce te intrigă și te face să nu o lași din mână până la final. Mie mi-a plăcut foarte mult și ți-o recomand, iar acum cred că voi citi și "Mă numesc Roșu" - chiar m-ați făcut curioasă

IT COSTS YOU NOTHING TO DREAM AND EVERYTHING NOT TO

1 mesaj
Postat pe: 10 Septembrie 2008, ora 10:45

:) Un scriitor pe care ti-l recomand deasemenea este Vintila Corbul. Una dintre cartile sale de referinta este "Caderea Constantinopolului." Cred ca va ramane si una dintre cartile mele preferate. Abordeaza subiecte istorice pe care le trateaza cu eleganta intr-un limbaj simplu si usor de parcurs. Cartile lui au de toate, date istorice, actiune, drama, romantism, totul. Am reusit sa citesc doar 4 carti: "Soulaiman si Roxelana" (daca mergi la moscheea Souleimani ar fi bine ca intainte sa citesti cartea...atunci totul are mai mult farmec), "Uragan asupra Europei" si "Cavalcada in iad" (cu referire la cele 2 razboaie mondiale).

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 11:08

Interesanta tema pentru ca foarte putini mai citesc acum, cand televizorul si calculatorul ocupa tot timpul lasat liber de treburile zilnice!
Parerea mea este ca orice carte este scrisa pentru a fi citita, depinde doar de dispozitia pe care o ai, pentru ca pentru unele iti trebuie multa rabdare si ambitie pentru a le putea termina!!!
As vrea sa recomand pentru relaxare cartile "Tango". Eu am citit "Noi suntem zeite"- Alice Nastase, "Care pe care, femei si barbati" - Aurora Liiceanu & Alice Nastase si "Sex in (per)versiune clasica" - Simona Catrina. Sunt spuse multe adevaruri despre viata de cuplu scrise cu multa vioiciune si umor.
Iar daca va place sa cititi ceva mai serios, cu tenta filozofica, vi-l recomand pe Pascal Bruckner cu "Luni de fiere" si "Hotii de frumusete", doua carti pe care eu nu le-am putut lasa din mana.
Si mai pot sa va spun ca acum citesc "Perna si ruj" de dr. Cristian Andrei, dar citeeeesc la ea (110 pag) si nu prea o pot termina. Dar am ambitie...

1 mesaj
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 12:22

http://www.ambition.ro/concurs/profil.php?id=688
scrie lupascu in casuta de cautare si ai sansa sa castigi omasina toyota

merhals
1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 20:45

Va recomand romanele lui Kazuo Ishiguro " Nemangaiatii", " Ramasitele zilei", " Pe cand eram orfani", etc-de fapt toate cartile acestui autor.

mimiro
4 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 12:52

Un scriitor roman care mie imi place foarte mult este Petre Bellu. Am citit cartea lui "Apararea are cuvantul". Este captivanta de la prima pagina pana la ultima. Nu am lasat-o din mana pana nu am terminat-o. Vreau sa o citesc inca o data.

Shoarezu
47 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 19:25

desi preferatii mei sunt llosa, marquez si salman rushdie, va recomand cartea absolut senzationala a unui roman: "zilele regelui" de filip florian. e din categoria "carti inteligente care se citesc singure".
si n-o ocoliti nici pe isabel allende. desi nu are anvergura confratilor latino-americani de mai sus, scrie foarte bine.

Shoarezu
eneeliza
4 mesaje
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 14:30

Recent am citit trei romane scrise de Amelie Nothomb, respectiv Uimire si Cutremur, Mercur si Antichrista. Nu mi-a adus cine stie ce revelatii, dar are un stil placut, abrupt, direct si pe alocuri amuzant.Uimire si cutremur arata imposibilitatea unui european de a se adapta la rigorile civilizatiei organizationale japoneze, Mercur e un roman usor gotic ce mi-a adus aminte putin de surorile Bronte, iar Antichrista e un roman psihologic nu foarte profund, dar in care scriitoarea analizeaza lejeritatea cu care ne lasam manipulati de cei din jur.

cristina_lungu2002
4 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 16:43

Ok ....pentru cei care vor sa citeasca carti si documente de interes in limba engleza puteti sa vizitati urmatorul link :

http://www.scribd.com/cristinalungu2002

Toate cartile se pot downloada si totul este gratuit.

Veti intalni autori ca:

Zecharia Sitchin
Graham Hancock
Alex Collier and many others .......

Cartile nu sunt usor de gasit pe nt sau in Romania ...colectia este impresionanta ......

daca aveti alte intrebari in legatura cu anumite carti va rog sa imi scrieti .

ivc67
57 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 08:33

Pentru iubitorii genului,din colecția Enigme,eu citesc acum și recomand A 12-a planetă de Zecharia Sitchin,iar după ce o termin,urmează Întoarcerea la Geneză.Nu este o carte SF,este rodul unei munci de 30 de ani de descoperiri,traduceri și interpretări.

Mergi la: